CMV Competitie informatie en regels

CMV competitie
Voor iedereen die zijn zelfgemaakte CMV (Cosplay Music Video) wilt tonen tijdens onze conventie is er onze CMV competitie. Let er wel op dat het maken van een CMV geen simpele klus is, en wij specifieke eisen stellen aan (de kwaliteit van) de CMV’s. Om mee te doen geef je je simpelweg op bij events@nishicon.nl met als onderwerp “CMV compo”, onder vermelding van je voor- en achternaam. Daarna heb je nog tot 1 weken voor de conventie (uiterlijk 10 november) om je uiteindelijke werk in te leveren.
Omdat het maken van een CMV voor een groot deel werkt zoals het maken van een AMV, kan je tips en informatie vinden op websites zoals http://www.animemusicvideos.org/guides/ en http://www.amvinfo.nl/
Als je nog vragen hebt kan je deze altijd stellen via info@nishicon.nl

Regels

INFORMATIE:

Definities:
Video codec: softwarebestand waarmee je video op spelers kan afspelen en mee kan decoderen.
Audio Codec: softwarebestand waarmee je audio geluid kan afspelen en uitwerken.
Aspect Ratio: Het bepaalde formaat van je beeldresolutie. Bijvoorbeeld 16:9 of 4:3.
Container: Het type videobestand. Bijvoorbeeld AVI of MP4.

Codec informatie:
H264: is de meest gebruikelijke codec voor de MP4 container voor 720p HD ready video. Meestal is dit als beeldresolutie 1280×720. Alles wat voor de x720 staat op het eind is het ook die setting van de progressive (pixels).

DIVX: Is een codec waarvoor je moet betalen. Meestal gebruiken ze deze ook voor 720p of 576p. Voor AVI is deze codec geschikt.

XVID: Is het omgekeerde van DIVX. Deze codec kan je gratis downloaden. XVID werkt als beste voor de AVI container dus editors die Sony Vegas hebben kunnen deze container en codec goed gebruiken.

Beeldresoluties.

Het getal rechts van de x is het aantal pixels dat hij weergeeft. (Progressive) Geen beeldlijnen.
1920×1080 : deze resolutie spreekt voor zich. Op het eind 1080p.
1440×1080 : dit is ook HD maar dan ik een lagere vorm, maar het is nog steeds 1080p.
1280×720: meeste AMV editors gebruiken deze resolutie en deze is 720p HD ready.
1024×576: De 576 pixels kwaliteit van de resolutie. Wordt genoemd als de hoogste DVD quality.
720×480: De 480 progessive resolutie.
640×480: Dezelfde alleen zijn de lengtegedeelte ietsje lager.

REGELS:

Wanneer is de deadline?
De deadline voor het insturen van je AMV is 25 juli, 23:59:59. Inzendingen na deze periode kunnen eventueel nog worden geaccepteerd, maar wij kunnen niks garanderen.

Welke soorten extensies worden geaccepteerd?
AVI
MPEG-TS
MP4
MKV H264
XVID
DIVX
MPEG-2
MPEG-4

Verdere eisen aan je CMV.
Je CMV moet een origineel, zelf gemaakt product zijn, die nog niet eerder op een Nederlandse conventie is getoond. Minimaal 50% van de video dient geanimeerd materiaal en muziek te bevatten. Foto’s zijn ook toegestaan.

Alle cosplayers die in beeld komen, moeten hiervoor expliciet hun toestemming verlenen. Als je alleen jezelf (en/of vrienden) op de video hebt is dit geen probleem. Als je videomateriaal van andere cosplayers wilt gebruiken dien je vooraf hun toestemming te hebben! Stuur bij je inzending dan ook bewijs mee dat iedereen toestemt in het gebruik van beeld waar zij op staan, anders wordt je inzending geweigerd!

Excessief geweld en pornografie is niet toegestaan. Bij twijfel kan je altijd contact met ons opnemen.
De totale lengte moet onder de 3 minuut 30 blijven.
Logo’s en ondertiteling zijn verboden. Deze moet je zelf verwijderen of wegcroppen. Een aftiteling waarin alle cosplayer gecredit worden mag wel, en wordt zelfs gewaardeerd.
Video resolutie moet tussen de 1024×576 en 1920x1080p zijn. Aspect ratio mag zowel 4:3 als 16:9 zijn. (let op dat je geen 4:3 Anime source naar 16:9 uitrekt of andersom.) Een lagere resolutie kan worden toegestaan, maar hou er dan rekening mee dat de jury dit niet leuk zal vinden.

Uploaden en inzenden.
De naam van het videobestand bestaat uit jouw voor- en achternaam (of je nickname), gevolgd door de titel van je CMV.
Upload het bestand naar je eigen server of gebruik een website zoals Rapidshare of Wetransfer.

Wij zullen je bestanden niet ongevraagd openbaar maken of verspreiden.

Het is niet de bedoeling dat je je CMV upload op Youtube, Vimeo, AMV Org of andere dergelijke video community sites voordat de CMV competitie gehouden is. Na Nishicon mag je dit wel doen.