Cosplay Competitie

Op ons main stage is er ook deze editie van Nishicon weer de Cosplay Competitie. Iedereen met een cosplay kan zich vooraf inschrijven, maar ook op de conventie zelf kan je je nog aanmelden.

Regels

WAT IS DE COSPLAY COMPETITIE?
Bij de cosplay competitie kunnen cosplayers alleen of met een groep het podium op om voor publiek een leuke act op te voeren of kort zijn gecosplayde personage tentoon te stellen. De cosplay competitie is dus een mix van een act competitie en een fashion show. Iedereen met een cosplay kan zich hiervoor inschrijven. Er zullen meerdere prijzen te winnen zijn voor verschillende categorieën. 

WAT ZIJN DE REGELS?
Omdat we het leuk willen houden voor iedereen stellen wij niet veel strenge eisen. De act mag maximaal 5 minuten duren voor groepen, 2:30 minuten voor solo. Als je muziek of ander geluid wilt, kun je dit als mp3 doorsturen. Hou bij de act wel rekening dat het geschikt moet zijn voor alle bezoekers. Het mag best een beetje spannend, maar ga niet overboord.

Prijzen

Er zijn bij de cosplay competitie meerdere prijzen te winnen. Er zijn in totaal 3 categorieen:

Kostuum prijs

Beste act/performance

Beste dans act

Voor iedereen die mee wilt doen voor prijs voor beste kostuum is er voorafgaand aan de competitie een jurering van je cosplay. Als je hiervoor meedoet dan dien je ook referentieplaatjes in te sturen. Hiervoor dien je wel je kostuum zelf gemaakt te hebben. Met een gekocht kostuum kan je natuurlijk nog wel meedoen voor alle andere prijzen.


HOE KAN IK MEEDOEN?
Vul het COSPLAY COMPETITIE FORMULIER in

Voor vragen en opmerkingen kan je ons bereiken via het contactformulier.