Vrijwilligers

Altijd al eens achter de schermen mee willen werken op een conventie? Zin in een gaaf weekend, samenwerken in een hecht team en nieuwe mensen te leren kennen? Je kan je nog opgeven als vrijwilliger voor Nishicon 2024 op 26 mei.

Vrijwilligen bij Nishicon houdt het volgende in:

  • Je word voor shifts ingeroosterd voor minimaal 6 uur. Hieronder valt ook eventueel op- en afbouwwerk, indien je aangeeft hiervoor beschikbaar te zijn;
  • Je word verwacht op tijd bij je shifts aanwezig te zijn, en al je shifts volledig te draaien. De vrijwilligersmanager is verantwoordelijk voor het maken van de dagroosters, die aan het begin van de dag worden uitgedeeld; een week van tevoren zullen deze ook digitaal verstuurd worden, zodat je erop kunt reageren. Gedurende het festival kunnen last-minute wijzigingen door de vrijwilligersmanager ertoe leiden dat enkele shifts worden gewijzigd of vervallen;
  • Een week voor het festival vindt er een vrijwilligersmeeting plaats. Vrijwilligers zullen te zijner tijd nader worden geïnformeerd.
  • Je krijgt bij goed werk je entreekaartje terugbetaald;
  • Je krijgt in je pauze overal voorrang;
  • Je wordt door ons voorzien in drinken, lunches en avondeten (zie hieronder);
  • Je krijgt een Nishicon crew T-shirt, deze mag je na afloop houden;
  • Gophers mogen tijdens shifts in cosplay zijn, mits het geen belemmering oplevert voor de werkzaamheden;

Inschrijfformulier

INSCHRIJFFORMULIER

Eten en drinken

Alle vrijwilligers kunnen in hun pauzes bij de gopherlounge bijkomen. Er wordt gezorgd dat hier altijd drinken en wat hapjes zijn. Rond de lunch zullen er voor iedereen broodjes zijn. Voor gophers die zich voor minimaal 8 uur laten inplannen, wordt ook het avondeten vergoed. 

Gopher

Gopher is een vrijwilliger die afwisselend werk krijgt toegediend. Je werkt in deeldiensten met pauzes ertussen en een gopher kan op voorhand zijn voorkeuren aangeven. Taken variëren van een stelling opbouwen, controle in de dealerroom of gameroom, tot meehelpen bij workshops.

Steward

Als steward richt je je vooral op veiligheid tijdens de conventie. Dit zijn soms minder zichtbare, doch evenmin belangrijke taken zoals surveilleren, mensen aanspreken op onveilig gedrag of potentieel gevaarlijke cosplayprops en zaalwacht bij leeftijdgebonden events (zoals de Hentai Voice-over). In zeer zeldzame situaties schakelen stewards de beveiligers van de locatie zelf in, om in te grijpen voordat de situatie fysiek wordt. Beschik je dus over goede mensenkennis en zelfvertrouwen, dan is dit bij uitstek een geschikte rol voor jou.

Supergopher

Supergophers hebben een specifieke rol, zoals EHBO, garderobe of podiumtechniek.

Procedure inschrijving vrijwilligen

1. Geef je op als vrijwilliger via het inschrijfformulier.

2. Kort nadat je aanmelding is ontvangen, krijg je een mailtje ter bevestiging.

3. Binnenkort ontvang je een definitief bericht dat je bent aangenomen. Hierbij ontvang je ook nadere informatie.

Contact

Voor vragen en opmerkingen over vrijwilligers-gerelateerde zaken, neem contact op met onze vrijwilligersmanager via het contactformulier.