D&D sessies

Dungeons en misschien Dragons

“Welcome, welcome, one and all,

Now which one of you will the dice enthral

Adventure’s aplenty and dangers afoot,

Will you enjoy mystery or choose to stay put

You wandering souls out for a stroll,

It’s time for some fun, get ready to roll!”

Wat is dit?

Aangepast van het populaire rollenspel run ik verschillende avonturen over het weekend, bij voorkeur in het Engels. Er is geen eerdere speelervaring nodig en er worden versimpelde regels gebruikt. Elke sessie zal een combinatie van rollenspelen, verkennen en gevechten zijn en er is altijd een optionele twist of een mysterie te ontdekken. Per sessie wordt in brede zin aangegeven wat de thema’s zijn zodat je weet wat te verwachten en zijn er safety tools aanwezig. Er wordt vanuit gegaan dat er minimaal samengewerkt wordt, tenzij anders aangegeven wordt is PvP (player versus player) geen expliciet onderdeel van de sessies.

Van tevoren inschrijven is noodzakelijk. Nieuwe spelers krijgen voorrang, als je meerdere keren wilt spelen voor de standaard sessies kom je op de reservelijst. Na een sessie is er een korte mogelijkheid voor vragen. Inschrijven voor de 2 sessies op zaterdagavond kan vooraf door een email te sturen naar info @ nishicon.nl met als onderwerp “D&D aanmelden”, met vermelding van welk avontuur (Where None have Thread before of The Ruination of Vinegur Valley) je mee wilt doen, maar ook op de conventie zelf kan je je nog aanmelden.

Wie is dit?

Ik ben Daniël Harmsen en ben een Story Teller (DHST). En ik ben al jaren game master/spelleider/story teller voor diverse groepen. Ik prefereer Engels tijdens het spel met Nederlands optioneel, meestal gebruikt voor uitleg. Ik vind het een creatieve hobby, en er zijn veel verschillende manieren om het spel te spelen.

Welke avonturen hebben we het over?

Er zijn veel verschillende stijlen van games, de setting, de spelleider, de spelers hebben allemaal invloed op de totale sfeer. Ik run diverse avonturen met verschillende thema’s. De aparte games staan al vast, op de conventie is de definitieve lijst voor de “normale” avonturen.

Za: 18:00 t/m 20:30: de multiplayer game: Where None have Thread before (speeltijd van een character is ~30-45 minuten)

De spelers belanden in de Far-Realm en moeten proberen te ontsnappen terwijl ze vrij snel gek worden van de rare gebeurtenissen daar. Elke keer dat een character gek wordt neemt een nieuwe gespleten persoonlijkheid over (en dus een nieuwe speler met een nieuwe class, maar hetzelfde doel).

Thema’s: fysieke horror (verwacht tentakels, tanden, slijm en ogen op rare plaatsen) psychologische horror (verwacht dat je character gek wordt)

Za: 21:30 t/m 2:00: de high-level game: The Ruination of Vinegur Valley

Met de komst van kraaien veranderen hele gebieden in giftige, agressieve reflecties van wat ze ooit waren. De realiteiten van de fey en de materiele wereld overlappen op gruwelijke manieren. Het is aan de helden van de wereld om de oorzaak en de verspreiding tegen te gaan. Het blijkt al snel dat er zeer gevaarlijke vijanden zich ermee bemoeien.

Aanmelden verplicht!:

  • Eigen level 20 character maken, je mag alle officiële content gebruiken (dit geld ook voor de magic items);
  • Standard array, feats mogen gebruikt worden;
  • Magic items:
    • Permanente items: Je hebt per persoon 1 legendary item, 1 very rare item, 1 rare items, 1 uncommon item & ongelimiteerde common items en niet-magische items (voor guns heb je toestemming nodig). Je mag ervanuit gaan dat je een bag of holding hebt voor je spullen.
    • Consumable(potions/scrolls/limited use): Hetzelfde aantal/rarity aan consumables. Let er op bij scrolls op dat je ze wel kan gebruiken!;
  • Pro tip: vergeet je saving throws niet bij het maken van je character.

Thema’s: manipulatie, geweld, dood, corruptie, fey, planes of existance

Je vecht o.a. tegen een CR 30 boss, je character kan dood gaan!

Enkele voorbeelden van de andere shorts dit tijdens Nishicon gehouden kunnen worden: 

The Alstromea: je wordt op het laatste moment ingehuurd als bewaking voor een schip.

Thema’s: manipulatie, zee en schepen


The Ruination of Vinegur Valley: Een escort missie naar een afgelegen mijnbouwdorp waar mensen onderweg zijn verdwenen.

Thema’s: geweld, dood, cultists, abomination

Kragtow Colosseum: Je vecht als slaven in een arena en krijgt aparte loot om er een show van te maken.

Thema’s: gladiator, loot, discriminatie