Over Nishicon

Stichting Nishi

Nishicon wordt georganiseerd door Stichting Nishi. Stichting Nishi is in 2011 opgericht in een periode dat het aanbod aan anime conventies in Nederland te laag was voor de vraag van die tijd.

Stichting Nishi is een non-profit organisatie die zich erop richt om één keer per jaar een evenement te organiseren in het teken van (moderne) Japanse popcultuur.

In 2011 begon Nishicon met een ééndaags evenement in Haarlem. In 2012 is Nishicon een tweedaagsevenent geworden. In 2013 is Nishicon verhuisd van Haarlem naar Zoetermeer, en sinds 2016 wordt Nishicon gehouden in het Theaterhotel Almelo.

Animeconventie

Het type evenement dat Stichting Nishi organiseert is binnen de community bekend als een animeconventie.

Nishicon is een tweedaags evenement in het teken van (moderne) Japanse popcultuur. Bezoekers kunnen twee dagen lang van vroeg tot laat zich vermaken met een hoeveelheid aan events. Bij onze dealerroom kan geshopt worden voor allerlei soorten merchandise gericht op (Japanse) popcultuur. In de theaterzaal is een verscheidenheid aan wedstrijden, competities, optredens en shows waar bezoekers van kunnen genieten of aan mee kunnen doen. Ook is er een gameroom voor alle populaire computergames. Daarnaast is er nog een grote variatie aan workshops, lezingen, vertellingen, kunnen mensen onder begeleiding (manga) tekenen, knutselen en op andere manieren bezig blijven.

Ook voor cosplayers, bezoekers als personages van (Japanse) games, series en films verkleed gaan, is er van alles leuks te doen. Cosplayers zorgen voor een geweldige, kleurrijke sfeer, en wij zien dan ook graag onze bezoekers in kostuum, maar ook zonder kostuum is natuurlijk iedereen welkom.

Bezoekers kunnen voor één of twee dagen een ticket kopen, en kunnen dan het hele event lang genieten van alles wat er te beleven is.